dinsdag 22 september 2009

Fluister Quest en onwetende Hermandad

Vanmorgen rij ik naar Velomobiel.nl om een nieuwe kettingbuis te halen. Na de teleurstellend verlopen proef met de extra kettingrollen, bel ik eerst met Ymte. Hij heeft mijn blog van gisteravond vanmorgen vroeg al gelezen en verwacht me.
Ik ga met de auto en dat wordt geen prettige rit. Al bij het oprijden van de snelweg in Westzaan staat het muurvast. Er is een modderstroom de Coentunnel ingelopen en op alle toeleidende wegen staat 15 tot 18 kilometer file. Ik verlaat de file, rij een stukje achteruit over de vluchtstrook en neem de afslag om terug langs De Woude te rijden. Dan maar via de dijk Enkhuizen - Lelystad. Na 2 uur sta ik voor de werkplaats in Dronten. Met de fiets zou ik er maar ruim een uur langer over doen.
Ik neem een tweede kettingbuis mee, je weet maar nooit.
Kees is al onderweg naar De Woude maar maakt nog maar een ommetje. Thuis blijkt hij zich goed voorbereid te hebben. Zelfs een trekveer op maat heeft ie bij zich. Na een goed half uur sleutelen is de heel mooi ogende kettingloop weer terug bij af. Feitelijk is nu alleen de kettingbuis rond de trekkende ketting verwijderd. Dit is zeker een blijvertje.
We rijden een stukje om te kijken of alles nu Ok is. Dat blijkt, op een al aanwezig incidenteel tikje na, helemaal perfect. De Quest is nu een fluister Quest.
In Wormer rijden we over de rijbaan. Een politieman geeft ons een stopteken en dirigeert ons naar een 'opvangteam' van vier politiemensen. Er wordt vastgesteld dat wij een overtreding hebben gepleegd. Kees reageert onmiddellijk met een A4tje waarop het wetsartikel staat dat wij op de rijbaan mogen rijden. De drie politiemannen en één politievrouw kennen geen van allen het betreffende wetsartikel. Ze reageren heel spontaan 'dan hebben we vandaag weer wat geleerd'.
We praten nog even met hen en vervolgen dan onze weg.
Via de Zaanse Schans rijden we naar Neck, klimmen een grote houten brug over en koersen op De Woude af.