woensdag 11 februari 2009

Buiig rondje

Vanmiddag even een rondje Schermer. Het weer is fris, 3 gr. C. en een west-noordwesten wind kracht 4 Bft. De buienradar zegt me dat het kan vriezen of dooien, wat de buien betreft dan. Geen nood, in de Quest zit je goed beschermd tegen de elementen. Via Graft rij ik naar Noordeinde en Groot-Schermer. Dan linksaf bij de drie molens en langs het heerlijke fietspad langs de Noordervaart gaat het richting Alkmaar. In de verte zie ik enkele buien aankomen. Eén bui bevindt zich boven Heerhugowaard. Op het bloembollen areaal ten noorden van de vaart is de grond bezet met stro. Dit licht in het zonlicht mooi contrastrijk op tegen de donkere regenwolken.
Een foto is snel gemaakt, ik hoef er de Quest niet eens voor uit en snel rij 'k door om te proberen de regen vòòr te blijven. De eerste ijzige druppels petsen me even later toch om de oren. Het is een mooi gezicht om het water van de neus van de Quest af te zien parelen.
Het super fietspad langs het Noord-Hollands kanaal nodigt, met de wind iets achterlijker dan dwars, uit tot stevig doorrijden. 40 km per uur kost dan ook maar weinig inspanning. Wachtend voor het rode licht op het viaduct over het kanaal krijg ik de laatste bui op mijn kop. Diep weggedoken in de Quest prijs ik me gelukkig met een velomobiel onderweg te zijn.
Morgen rijden Kees van Hattem en ik naar Dronten. Kees om iets te laten doen aan zijn achteras en tandwielen, mijn Quest krijgt de meest recente modificatie aan de achterbrug.