vrijdag 28 mei 2010

Nieuwe Geax Tattoos gehaald bij Beukers in Petten

Vanmorgen heeft Kees van Hattem huisarrest, de timmerman komt en vrouwlief speelt middeleeuwen in IJsselstein. Vandaag kunnen er nieuwe Geax Tattoos worden gehaald bij Beukers Bike in Petten. Na de recente test waren alle banden verdeeld en de mijne is daarna ontploft. Kees meldt dat ie vanmiddag wel even mee kan.
Langs de Westdijk komt ie me al tegemoet rijden en keert om om de achtervolging in te zetten. Als we na enkele minuten bij Ranzijn in Alkmaar zijn blijkt de timmerman alsnog onderweg te zijn en Kees moet alweer terug naar huis.
Het waait windkracht 5 tot 6 Bft. Zonder al te veel moeite fiets ik er tegenin met 32 km/u. Het 4 cm hoge viziertje draagt bij aan de snelheid.
Langs het Noord-Hollands kanaal wordt aan een nieuw wegtalud gewerkt. Bij het beladen van een zandwagen rolt er het nodige zand overheen en ik krijg wat zand over me heen. Even later mag ik weer zandhappen, de vrachtwagens werpen veel stof op als ze over de droge zandbedden rijden.
Na een goed uur heb ik de 32,5 km naar Petten achter de rug en meld me bij Marcel Beukers. De 6 Tattoos, waarvan 3 gratis als sponsoring, liggen al klaar. Helaas zijn de binnenbanden niet de SV13F, maar de SV13. Dit euvel maak ik bij alle fietshandelaren mee. De groothandel doet maar wat en levert rustig een band die er op lijkt :(.
Ik stop de 6 stuks 26 inch banden achterin, er ligt ook nog een reserve 20" Primo Comet, en ga voor de wind weer naar De Woude. Continue gaat het tussen de 40 en 48 km/u. Tot mijn ergernis krijg ik, voor het eerst dit jaar, weer kramp in mijn rechterkuit. Als ik de snelheid op 43 km/u hou zakt het weer weg. Ik hoop dat het me tijdens de uurs-race op Cycle-Vision niet zal opbreken.
In Alkmaar wordt er achter me gescholden dat ik aan de kant moet. Er komt een scooter met blauw plaatje voorbij met 45 km/u, maar liefst 20 km/u harder dan toegestaan. Voor de stoplichten spreek ik de ongehelmde man aan vertel hem dat als ik al 40 km/u rij ik niet verwacht dat ie er met zijn snorfiets nog voorbij wil. Hij is niet voor reden vatbaar, zoals zoveel jongelui op scooters.
Na precies 2 uur en 5 minuten heb ik de 65 km afgelegd.