zaterdag 9 oktober 2010

Aanpassingen aan racekap

Mijn racekap heeft een goede vorm van de muts. Helaas sluit de kap niet goed op de rand van het instapgat. Jan Reus, handig met polyester en carbon, komt langs om te kijken of dit probleem op te lossen is. Allereerst wordt de muts grotendeels van de gebogen kap afgezaagd. De hoek waaronder de kap op de muts aansluit is bijna haaks. Dit moet zeker 20 graden meer zijn wil de kap enigszins aansluiten op de rand van het instapgat. Als de zaagsnede 25 cm lang is trekken we de kap met ducktape in het gewenste model. De nu openstaande zaagsnede wordt gevuld met met aerosil ingedikte epoxy. Daarna legt Jan er een strookje glasweefsel over en strijkt eventuele luchtinsluitingen uit de aangebrachte epoxy.
Als ik Jan na middernacht de Markervaart over roei neemt ie de mallen van de racekap mee om een betere kap mee te maken.

24 uur later blijkt dat het resultaat naar verwachting is. De kap sluit veel beter aan op de rand van het instapgat. Wel blijft de kap erg slap en tijdens het van binnenuit vastzetten van de kap treedt er toch nog wat vervorming op.