dinsdag 7 april 2009

Rondje Schermer, SPD schoenplaatjes en sloep

Vanmorgen is Kees even bij ons. Normaal zou ik met hem een stuk gaan fietsen. Nu even niet, er moet thuis een en ander gebeuren. Nu Marian een versleten heup blijkt te hebben komen er wat meer huishoudelijke taken mijn kant op.
Toch rij ik in de namiddag een rondje Schermer. Het is 12 gr. C en het waait Bft 4 uit het zuidwesten. Volgens buienradar.nl moet ik net tussen de buien door kunnen laveren.
Voor ik vertrek zet ik nieuwe SPD plaatjes onder mijn SIDI schoenen. De huidige exemplaren klikken nog wel in, maar dat gaat steeds moeizamer. Dit is een gevolg van de slijtage van de plaatjes. De schuine kant van de plaatjes dat het inklik mechanisme van de pedaal tijdens het inklikken verplaatst, is bijna vlakgesleten. Het inklikken moet met steeds meer kracht gebeuren, niet comfortabel. Op de foto is de slijtage van het rechter plaatje heel goed te zien.
De nieuwe plaatjes, links op de foto, brengen het inklik comfort weer op het goede niveau.
Tijdens het rijden valt me sterk op dat de natuur ver achter loopt. Normaal komt het riet al omhoog, nu nog helemaal niet. Daarom zie je overal watervogels bezig met hun nest, nu nog even zonder enige beschutting of camouflage.
Wel staan er langs de oever van de Schermer ringvaart hier en daar mooie boterbloemen, een paar plaatjes waard. De foto's zijn niet Bas Dekker waardig, kan met deze wind ook niet, maar wel aardig.

NB. Volgens Jan Baan uit Oostwoud zijn het geen boterbloemen, maar winterakonieten. Jan bedankt voor de tip.

Er is een 'bedreiging' voor het fietsen in huize Schermer bijgekomen, een heuse sloep. Met enkele mooie eigen steigers voor de deur is het wel heel fijn om met een eigen sloep te kunnen varen. Marian zal niet gauw meefietsen, meevaren kan ze nu wel en dat is prachtig. Het is een Antaris 630 lounge sloep geworden.