maandag 15 oktober 2012

Rolweerstand meting Hutchinson Greenville

Martin Merkelbag vertelde me recent dat ie bij Declathon Arena een tweetal Hutchinson Greenville 406 draadbanden had gekocht voor 10 euro per stuk. Of ik ze wilde testen. Ok, kom maar langs. Vanmorgen is Martin met de twee banden op De Woude.
De eerste indruk is dat de banden er prachtig mooi afgewerkt uitzien. We leggen ze heel makkelijk op de 25 mm velgen en zien dat ze fantastisch mooi rond lopen.

De eerste pendelruns vallen vies tegen. En het wordt steeds slechter. Eén van de binnenbanden is kennelijk lek. Met een nieuwe erin gaat het een heel stuk beter. De gegevens staan in het staatje waarin ook de andere recent geteste banden staan.
Per saldo is de Hutchinson Greenville zo'n 10% sneller dan de 35 mm Kojak. Opvallend is ook dat de Hutchinson op 7 bar vrijwel even snel is als de Durano op 9 bar.
De Hutchinsons zijn 44 mm breed en wegen 363 gram. Drukbereik is 4.0 tot 6.5 bar.

Op de site van Hutchinson staan wat gegevens in deze PDF. Het blijken banden te zijn voor een vouwfiets. Er is een goede anti-lek voorziening en de site geeft aan dat ze heel snel moeten zijn.
Martin heeft even contact gehad met de importeur. Zij hebben ze nu niet in voorraad maar zijn bereid om ze weer te importeren als er vraag naar komt. Martin zal ze deze winter gaan gebruiken om ervaring mee op te doen.