maandag 24 mei 2010

Allerlei en vooral veel vizier activiteit

Vanmorgen zijn Kees en Rob op tijd voor de koffie. Ik maak even een nieuw vizier voor Rob en plak dat op zijn fiets. Hij is er later erg enthousiast over en zal, hij neemt een rolletje lexaan mee, zelf nog een iets hogere knippen.
Elly en Jules Boetekees liggen met de boot in de Woudhaven. Elly komt op de step en neemt ook een halve m2 lexaan mee. Die step is trouwens een heerlijk speeltje.
Na de koffie rijden we gezamenlijk naar Oosthuizen. Kees moet bij de fam. Kastelein een 52 tands voorblad afleveren. Ook Paula en Arie gaan de bergen in, zij fietsen naar Oostenrijk, en dan is een 57-tands voorblad een brug te ver. Niet omdat je dat grote tandwiel niet af en toe kan gebruiken, maar omdat je nu het 30-tands blad niet of heel moeilijk kan schakelen.
Voor de wind gaat het heerlijk licht langs het Noord-Hollands kanaal. Bij wijze van training doe ik wat interval sprints en haak aan bij een bromfietser die 47 km/u rijdt. De man voelt dat ik achter hem zit, maar hij ziet me niet. Te dik en te dik in de kleren kan de man niet goed omkijken. Hij slaat af en ik zet nog een tandje bij. Bij 52 km/u loop ik wat uit op Rob, althans ik verdenk hem ervan in mijn wiel te willen komen :).
Via de Beemster rijden we weer westwaarts. In De Rijp marcheert een grote colonne ruiters en open wagens de historische dorpskern in. Da's voor ons niet pluis en we rijden tot aan Spijkerboor.
Als we binnen twee uur weer op De Woude arriveren voor een kop thee is Marian verbaasd dat we al weer terug zijn.
45 km.

Alle bestellers van lexaan aub nog even geduld. Ik moet nog goede verzendkokers organiseren. Ook is de 5 m2 die ik voor liefhebbers beschikbaar heb, al op. Nieuwe zal ik morgen bestellen. Ook zal ik morgen speciaal gecoat lexaan bestellen. Deze versie is wel 3x zo duur, maar is zeer krasbestendig. Brillen en dure motorvizieren bijv. worden hiervan gemaakt.