zaterdag 18 februari 2006

Na 3 weken weer in de Quest

Vandaag voor het eerst weer eens in de fiets. Na de vakantiereis naar Lapland met mijn zoon Bart heb ik er weer zin in om een 'blokkie om te gaan'. Voor de liefhebbers van Lapland, kijk even op http://web.mac.com/wschermer/iWeb/Site/Lapland.html voor een fotoserie en een kort filmpje over de huskies.
Ik pomp de banden op, links voor en achter zijn nog boven 6 bar, rechtsvoor onder de 4 bar. De binnenband is kennelijk poreus en zal ik vervangen. Al in Castricum de eerste vervelende confrontatie met een bestuurder van een Peugeot 307. Ik rij de rotonde op en zie de Peugeot met veel te hoge snelheid naderen. De bestuurder ziet me en wil doorrijden. Ik kan dat waarschijnlijk beremmen, maar waarom zou ik?. Ik rij door en schreeuw keihard richting Peugeot. De man moet vol in de remmen en komt op het laatste moment tot stilstand. Er gaat aan de rechterkant een portierraam open en er wordt me wat toegeroepen. Ik versta het gelukkig niet. Dit is een 'mooi' begin van de rit.
Ik rij eerst richting Uitgeest. Het is een graad of 9 en de ondanks de lichte tegenwind rij ik gemakkelijk 41 km/u. Dit tempo komt vrijwel automatisch ook op het mooie fietspad naar Krommenie op de klok. Via Krommenie rij ik richting West-Graftdijk en vervolgens naar de pont bij Akersloot. Ik ga even langs de zaak en ben om 16.15 uur weer thuis.
35 km