vrijdag 5 februari 2010

Nieuwe bandentest met meetwagen

Hoewel de nieuwe velomobielband nog niet is gearriveerd, tref ik wel al voorbereidingen voor een nieuwe test van een aantal banden, zowel 20 als 26 inch. In het verleden heb ik steeds getest met uitrolproeven van de Quest. Dat is meerdere keren prima gegaan, maar de laatste keer heb ik toch door een snelle daling van de temperatuur, veroorzaakt door zeewind, de resultaten onbruikbaar zien worden.
Daarom zullen we nieuwe tests uitvoeren met de meetkar van Velomobiel.nl. Deze kar is nu nog alleen van 20" wielen voorzien. Maandag breng ik de kapotte Quest van Niels Vogel naar Dronten, de meetkar kan dan meteen mee terug. Achterbanden zijn altijd 26 inch en dat vereist 26 inch wielen. Op de site van Fietspunt.nl zie ik dat de goede Schothorst wielen met € 31,95 heel betaalbaar zijn. Een telefoontje naar Fietspunt.nl levert zelfs op dat zij mogelijk een bijdrage willen leveren met de wielen en alle gewenste banden.
In een grote technische school, hartelijk dank Matthijs, kunnen we de uitrolproeven doen.
Voor wat betreft 26" denk ik aan het testen van:
-Schwalbe Durano
-Schwalbe Kojak 50
-Schwalbe Big Apple lite skin (op verzoek H@rry L.)
-Schwalbe Super Moto
-Schwalbe Furious Fred met en zonder anti-lekbescherming
-Vredestein Perfect Moiree 54
-Geax Tattoo

Het portfolio voor 20" heb ik nog niet precies in mijn hoofd. Het liefst doe ik dat uiteraard als de nieuwe Schwalbe velomobielband voor een eerste test beschikbaar is.