woensdag 8 mei 2013

VeloTilt in zwarte lak
Vanmiddag haal ik weer 4 nieuwe racekappen op in Enkhuizen. Jan had me gezegd dat ie de VeloTilt plug in de laatste zwarte aflak heeft gespoten. 'Ik zal daar wel blij van worden'.

Jan staat kappen af te werken en hoort en ziet me niet aankomen. In de spuitcabine naast de schuurcabine staat de VeloTilt prachtig te glanzen in diepzwarte kleur. Prachtig is nu het fraaie vormenspel van de nieuweling te zien. Op allerlei manieren reflecteren de strakke lichtbakken in de zwarte glanzende lak. 'Ja, daar word ik inderdaad blij van'.

Tijdens het spuiten ontstaat een lichte sinaasappelhuid. Komende zaterdag zal de plug volledig glad worden geschuurd en daarna gepolijst. Dan is de plug helemaal klaar om er 3 maldelen van te maken. Helaas is Risse nog steeds niet klaar met de hydraulische lock. We hebben wel bruikbare alternatieven, maar de hydraulische lock zou een rol kunnen spelen bij het weerstaan van zijwindgevoeligheid. Een alternatief zou ook nog een halve schijfrem van een motorfiets kunnen zijn. Piaggio gebruikt deze voor zijn tilting motorscooter. Ik sprak gisteren een eigenaar van een Piaggio en deze vertelde dat die schijfrem perfect functioneert. Zelfs al begin je al om te vallen grijpt de schijfrem direct aan. De Piaggio deblokkeert de schijfrem automatisch bij 4 km/u. Misschien toch maar eens naar kijken.