maandag 11 juli 2011

Majoor Kees 'Speedy Volita' naar Marken

Majoor Kees verordonneert op zijn blog dat er vanmorgen wordt verzameld op De Woude voor koffie en een rondrit met onder meer als bestemming Marken. Goed, dat weten we dan alvast.
Om tien uur vallen Kees, Jan en Pé met hun neus in de heerlijk verse Limburgse vlaai die Jean Schickendantz zaterdag bij ons heeft bezorgd. Pé laat zijn nieuwe mini vizier zien dat Kees er net voor hem heeft opgezet.
Kees gaat voorop en dat gaat hard. Steeds rijdt ie tussen 37 en 41 km/u, dat zijn geen toersnelheden Majoor, dat is gewoon doorstampen. Jan wil niet de hele dag in de zon zitten en heeft zijn racekap opgezet. Hij kan het dan ook moeiteloos bijhouden.
Via Purmerend en Oosthuizen koersen we naar Monnickendam en Marken. Kees steeds voorop en met dezelfde hoge snelheden.
In Marken vermaken we ons, heerlijk in het zonnetje, met honderden mussen. Deze rappe diertjes hebben totaal geen angst en eten, zittend op je hand uit je hand. Ik probeer wat foto's te maken maar heb wat ruzie met de Olympus Pen. De instelknoppen verdraaien te makkelijk en ik blijk een film van 2 Gb te hebben gemaakt. De direct film knop druk je makkelijk in als je de camera stevig vast pakt.
Ook blijk ik op de terugweg de centrale knop te hebben verdraaid en er worden nu foto's gemaakt met een 'art' instelling. Eén druk ik er als voorbeeld bij af.
In Volendam komen we weer niet zonder stoppen langs ijssalon Willem Honing. De Wimmie, mijn favoriet met advocaat, en Jonnies gaan erin als koek.
Via de dijk in Volendam, druk als altijd, rijden we door Edam om de IJsselmeerdijk weer op te pikken. Bij Kees is het muntje nog niet op en hij gaat er tussen 40 en 44 km/u hard van door. Bij Scharwoude verlaten we de IJsselmeerdijk en rijden naar Grosthuizen. Jan en Pé slaan hier rechtsaf, Kees en ik gaan samen op tot Avenhorn.
Thuis blijkt de gemiddelde snelheid 32,1 km/u te zijn geworden. Als je je realiseert dat Kees vorig jaar de bijnaam Kees32 had, dat stond toen voor zijn maximum snelheid van 32 km/u, dan is er wel wat gebeurd. Het nieuwe mini vizier verhoogt de snelheid, juist tussen 30 en 40 km/u, aanmerkelijk. Maar dat is het natuurlijk niet alleen, sinds Ierland vorig jaar, is de snelheid van onze Majoor flink toegenomen.
Prachtige rit met subliem weer.
106 km.