zondag 12 april 2009

Verkennen voor poldertocht 25 april

Kees wil vanochtend een deel van de op 25 april te houden Polders tocht verkennen. Of ik mee wil? Jazeker, alleen moet ik vroeg in de middag thuis zijn om een stukje te varen met de familie.
Het eerste stuk gaat richting Purmerend en Ilpendam. Dan rechtsaf naar Het Twiske. Ik schat een passage langs een paaltje niet goed in en raak van de weg. Dat wordt een stukje cross-country door de blubber van het laag liggende Twiske. Het fietspad is verder heel fraai en zal straks door de deelnemers gewaardeerd worden. Een wegopbreking, belegd met rijplaten hindert de passage enigermate, maar dat zal over drie weken wel opgelost zijn.
We praten even met een tweetal skeelers die bijzonder in de Quest geïnteresseerd zijn. We eten een broodje en gaan door naar de Zaanse Schans. Daar ziet het zwart van de toeristen, veelal van Aziatische komaf. Die hebben allemaal een camera in de hand en switchen razendsnel van mosterdmolen naar Quest, heel vermakelijk. Zelfs Japanners die op een hoge omloop van een molen staan, draaien zich razendsnel om om ons te vereeuwigen. Kees toetert tientallen toeristen aan de kant, ik maak een paar foto's van enkele van de tientallen ons fotograferende toeristen.
Via het mooie Wormer polderlandschap bereiken we een wel heel steile houten brug. Kees stapt uit, ik schakel op het kleinste blad voor en het grootste achter en klim als een berggeit omhoog. Dat gaat prima, omlaag echter moet ik toch de fiets uit omdat er een bijna onneembare bocht is gecreëerd.
Via Neck en Spijkerboor ben ik redelijk op tijd thuis, althans volgens mij. Mijn vrouw belt en heeft een andere visie :).
61 km, totaal nu 1.400 km