vrijdag 22 januari 2010

Blogger, instelling tijd en nieuwe editor

Veel bloggers die een weblog bij Blogspot.com hebben, zoals deze blog, gebruiken de standaard instelling van blogger. Dat gaat met de afgebeelde tijd nogal eens fout. Standaard staat deze namelijk op een tijdzone ergens rond Hawai in de Stille Oceaan. Ook al staat de tijd van je computer goed, dan nog levert dit een tijdverschil van 9 uur vroeger op in vergelijking met onze tijd.
Verschillende bloggers hebben mij gevraagd hoe dit veranderen. Dat is tamelijk simpel.
Ga in editmode, dat is de mode waarin je je berichten tikt, naar 'instellingen'. Klik daarna op de tab 'opmaak'. Je ziet dan een kopje 'Tijdzone'. Daar staat standaard meestal een waarde van GMT-8 uur Pacific. Daar wonen wij natuurlijk niet.
Verander deze waarde in GMT +1 uur Amsterdam en bewaar de resultaten door onderin de pagina te klikken op 'Instellingen opslaan'.

Blogger heeft een nieuwe editor. Die zou veel meer kunnen dan de huidige editor. Helaas, pindakaas, de nieuwe editor doet het niet. Zo kun je geen foto's uploaden. Gelukkig kun je wel terugschakelen naar de bestaande editor. Blogger heeft dus nog wat werk te doen.