vrijdag 14 november 2008

Quest 195 wordt Great White Quest

John Dankers, de eigenaar van mijn vorige Quest 195 stuurt mij een berichtje.

Goedemorgen Wim,
Het afgelopen half jaar heb ik mijn Quest 195 als een aangenaam, praktisch en efficiënt vervoermiddel ervaren.
Bijzonder is de Quest ook, gezien de reacties van vele mede-weggebruikers.
De rompvorm in combinatie met de efficiency van de fiets hebben mij geïnspireerd mijn Quest 195 nog specialer te maken.
De afgelopen 3 weken is de "gele banaan" door Ronald Bagijn van R-Brush getransformeerd tot een efficiënte roofvis, de "Great White Quest".
Naast het design -wat in het echt nóg mooier is dan op de foto's (zie bijlage)- is ook rekening gehouden met de veiligheid:
het ontwerp is afgedekt met een blanke lak met reflectieparels wat tot gevolg heeft dat de fiets nu volledig reflecterend is.
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Met vriendelijke groet,
John Dankers


Ik vind de Great White Quest van een heel bijzondere schoonheid. We hadden al giraffen, tijgers en koeien, maar dit slaat alles.

Nachtopnamen uit de hand gemaakt

Vannacht was er volle maan. Mijn nieuwe Nikon D700 camera heeft al een prima reputatie waar het gaat om lage ruiswaarden bij heel hoge ISO instellingen. Nu is voor de meeste fotocamera's 400 ASA wel ongeveer het maximum. Compact camera's vertonen dan al hinderlijke ruis.
Ik wil met de nieuwe Nikon de grenzen wel eens opzoeken. Ik ga proberen om uit de hand het landschap te fotograferen bij ..... maanlicht. Om 2.05 uur zet ik de camera op 25600 ISO, een waarde die op vrijwel geen enkele camera zelfs maar in te stellen is.
Ik fotografeer met 1/15 sec en diafragma 2.8, de volle lensopening van de standaard 24- 70 mm zoom. Ik kies er voor om 4 stops onder te belichten, het moet natuurlijk wel nacht blijven. De resultaten zien er direct bruikbaar uit maar er is natuurlijk veel ruis.
Omdat ik in de praktijk scherpe opnamen kan maken met 1/8 sec., kan ik de ISO waarde verlagen naar 3200 ASA. De resultaten zijn nu veel beter en de foto's zijn gewoon redelijk goed bruikbaar.