vrijdag 30 november 2018

Lexan windgeleiders


Voetengaten voorzien van Lexan windgeleiders
Er zijn meerdere manieren om in de winter de koude wind uit de voetengaten te houden. Daarvoor is in de webwinkel Lycra te koop. Ook siliconenrubber doet het prima. Met al die vormen van afdichting van de voetengaten wordt het soms wel vochtig en klam in de fiets. Ik rij nu drie jaar, zomer en winter, met speciaal gevormde Lexan windgeleiders aan de voorkant van de voetengaten. Deze geleiders zijn licht en onverwoestbaar, ze overleven vele harde aanrakingen met stenen drempels moeiteloos. Je plakt ze met 5 cm brede PVC tape in een minuut om je voetengaten, heerlijk. Voordeel is ook dat je zonder probleem achteruit kunt flintstonen.


De windgeleiders houden tussen 80 en 90% van de wind uit de voetengaten. Dat levert wat meer snelheid op en vooral nog enige luchttoevoer. Samen met de goede luchtafvoer aan de achterzijde van de racekap, wordt de vochtige warme lucht afgevoerd. Dat is heel comfortabel en voorkomt ook effectief dat vizieren van racekappen aan de binnenzijde beslaan.

Bestel gelijk ook een rol 50 mm brede PVC tape mee. Deze PVC tape laat bij verwijderen geen lijmresten achter zoals bij ducttape. Kan met briefpost worden verzonden.
De Lexan windgeleiders kosten € 22,95 per set van 2 en kun je hier bestellen.