zaterdag 2 januari 2010

Koude linkervoet, waarom?

Op de rit naar huis van de Oliebollentocht heb ik mijn van recent opgeladen accuutjes voorziene Therm-IC voetverwarmers aan. Het is wel koud, maar niet ver onder nul. Toch wordt mijn linkervoet koud. Het lampje op de accu brandt vrolijk, dus ik denk dat het aan mijn forse verkoudheid ligt. Als ik het lampje van de accu na 5 uur op volle kracht draaien nog steeds zie branden, weet ik dat er wat mis moet zijn. Op stand 5 gaat de accu maximaal 3,5 uur mee en zou dus al lang uit moeten zijn. Overigens gebruik ik het setje meestal op stand drie of twee en gaat dan 6,5 tot 8 uur mee.
Nadat ik thuis alle vier accu's opgeladen heb sluit ik er twee aan, resp. op de linker- en rechterzool. De aap komt snel uit de mouw, de linker zool blijft koud.

Omdat mijn reserve Hotronic setje na 6 jaar gebruik niet langer dan een half uur warmte geeft, gaat die naar de 'verantwoorde afvoer'. Voor nieuwe zolen ga ik naar Pauw in Heerhugowaard en koop een setje nieuwe zolen. Even overweeg ik nog een reserve setje Therm-IC zolen en accu's aan te schaffen. Pauw is uitverkocht, dus bestel ik een setje bij Sportolino.de. Dit Therm-IC Powerpack Basix Classic setje wordt geleverd met eenvoudige niet geprofileerde zolen, maar de accu's kunnen wel op de nieuwe geprofileerde zolen worden aangesloten. Bijkomend voordeel, de units kunnen worden voorzien van AA oplaadbare accu's. Nog een voordeel is dat het setje incl. verzendkosten uit Duitsland nog geen 60 euro kost.

Vanmiddag en vanavond gaan de nieuwe zolen op de 'testbank'. Alles blijkt naar behoren te functioneren en kan de 'oude' linkerzool de vuilnisbak in.

Kniepertjestocht afgelast

Voor degenen die mee willen rijden met de Kniepertjestocht die door Kees van Hattem voor vandaag is georganiseerd, het gaat niet door. Kees laat weten dat in en rond Heerhugowaard zeker 5 cm sneeuw is gevallen. Als ik uit het raam de donkerte in kijk zie ik sneeuwschuif - en zoutstrooiwagens in tandem achter elkaar rijden, op de hoofdrijbaan. De fietspaden zullen voorlopig niet of nauwelijks begaanbaar zijn.
Nog maar een uurtje te kooi dan.