zondag 16 januari 2011

Rondje Waterland met een ongeduldige Majoor Kees

Kees van Hattem kondigde deze week op zijn blog aan dat hij vandaag naar Purmerend wilde rijden om een rendez-vous met Mick te hebben voor het overhandigen van Mick's schoenen. Kees zou, hij schrijft dat zelf op zijn blog, om 10.00 uur van huis vertrekken. Kees een beetje kennende bel ik om kwart voor tien naar huize Van Hattem. Kees blijkt al vertrokken. Niet slim zoals even later blijkt als Jan Geel om dertien voor tien bij Kees voor de deur staat. Kees kan weer terug naar huis waarna ook Rob Kaag tijd krijgt om aan te haken. Om half elf rijdt het drietal langs De Woude en sluit ik aan. De harde wind doet de Questen lekker zeilen.
In Purmerend zien we Jan Reus, Willem Vierbergen en twee splinternieuwe carbon Questen van Jules en Elly Boetekees. De nieuwe fietsen zien er prachtig uit en zowel Elly als Jules zijn buitengewoon enthousiast. Jan Limburg komt aangereden en meldt dat Mick met pech staat, niet ongewoon. De groep telt nu 9 Questen en vertrekt pal tegen wind langs het Noord-Hollands kanaal richting Amsterdam.
Elly kan nu gewoon met de groep meerijden en fietst kennelijk vrij makkelijk, ondanks een forse verkoudheid, 32 km/u tegen de harde wind in. Ja, dat is wel een groot verschil met de Versatiles :). Even later zien we Mick staan met een los geschoten Dyneema aandrijfkabel. Het repareren zal wel even duren en Mick moedigt ons aan door te rijden.
We worden ingehaald door een tweetal hardwerkende wielrenners. Jan Geel en ik denken hetzelfde en geven gas. Jan rijdt de voorste wielrenner bijna van de sokken, het gaat net goed. Zowel Jan als ik hebben nu profijt van de racekap. Ik versnel tot 53 km/u, let wel met Bft 5 op kop, en de wielrenners zijn snel ingerekend.

In het prachtige Waterland moeten we goed oppassen waar we rijden, er zijn een aantal diepe gaten door vorstschade in het wegdek. In Durgerdam ga ik als enige boven op de dijk rijden. Wel wat spannend met de harde wind als de Quest uit zichzelf 30 km/u blijft rijden. In Monnickendam is het terras van de Waag geheel leeg, een prima plek om enkele fietsen neer te zetten. Een onvriendelijke dienster is er als de kippen bij om Rob weg te jagen. Geen nood, we gaan een deur verder naar de Valkhaven in Katwoude.
Kees en Rob vieren het feit dat hun Questen 1 jaar zijn geworden en trakteren. Hartelijk dank mannen.
Elly en Jules inspecteren de banden van hun fietsen, we zijn allemaal door een tapijt van glas gereden bij een eerder vernield bushokje. Jules en Elly gaan terug naar de stad. Jan Limburg was al eerder afgehaakt.
Via het altijd drukke Volendam rijden we naar Edam. Jan en Willem gaan langs de IJsselmeerdijk richting Hoorn. Ik zet koers naar Midden Beemster, waar Jan, Kees en Rob rechtsaf slaan.
Om half drie ben ik thuis na een heel mooie rit.
92 km.