zaterdag 25 februari 2006

Kijkdag en nieuwe LED binnenverlichting

Vandaag kijkdag, die wederom geen kijkdag wordt. Er zal één gegadigde komen kijken, maar deze meldt zich vanmorgen af. Dat was bij de Mango precies zo. De werkelijk geïnteresseerden weten natuurlijk precies hoe een Quest er uit ziet. De foto's op de webpagina zijn meer dan duidelijk.
Daarom kan ik vanmiddag met schitterend zonnig weer een eindje fietsen. De temperatuur is 2 gr. C en de wind is Oost-Noordoost kracht 4 tot 5. Dat is goed te merken. Naar Uitgeest komt de wind 45 graden achterlijker dan dwars in en plukt aan de Quest dat het een lieve lust is. Het is moeilijk een strakke koers te sturen, vooral doordat het verkeer regelmatig de wind verstoort. Het fietspad is breed dus het gaat fantastisch. Even op gang komen en ik kan de afstand tussen Castricum en Uitgeest met 47 km/u afleggen, super!. Ik sla voor Krommenie rechtsaf en neem de prachtig slingerende dijk richting pont Buitenhuis. Het eerste stuk is nog Lagendijk, vervolgens Groene Dijk en het hoge deel is de Zeedijk. Vooral dit stuk is genieten. Met de wind in de rug, snelheid 41 km, Anouk via de iPod op de hoofdtelefoon, meander ik over de hoge dijk door de uitgestrekte polders ten noorden van het Noordzeekanaal. Mooier kan het bijna niet. Ook hier moet ik goed oppassen voor de wind. Vooral in bochten met losse steenslag moet de snelheid flink omlaag, de Quest dribbelt dan graag richting berm.
De pont bij Buitenhuis over het Noordzeekanaal ligt al op mij te wachten. Ik blijf lekker in de Quest. Richting IJmuiden, de wind komt nu schuin rechts van achter in, kan ik tussen de 40 en 48 km uur aanhouden. De dijk van het Noordzeekanaal geeft een comfortabele luwte.
In IJmuiden kijk ik even naar de binnenkomende en uitvarende schepen. Eigenlijk nog leuker zijn de vele meeuwen die wachten op eten dat bezoekers naar ze toegooien. Ze zijn heel brutaal en komen tot vlak naast de Quest.
Ik rij over de sluizen via Beverwijk terug naar huis. In Castricum rij ik op de rijbaan van de Mient. Aan het eind van de Mient sla ik rechtsaf de Ruiterweg op. Daar wordt ik gesneden door een bestelwagen die op de Mient achter me moest blijven. Boos fiets ik achter de bestelwagen aan en ik zie kans om deze te volgen tot de bestuurder uitstapt. Ik vraag op ietwat geagiteerde toon waarom de man me zo sneed. Hij reageert met de mededeling dat ie zich er niet bewust van is die ie me heeft gesneden. Ok, kan zijn.

Thuis zal Mark Rullens de te weinig licht gevende LED van de computerverlichting vervangen door een helderder exemplaar. Dat lukt perfect. De nieuwe LED is zo helder dat ik deze zelfs voor kleine klusjes in de fiets kan gebruiken. Het stroomverbruik is maar 15 mAH. De fiets zal over een paar weken worden verkocht, maar alles moet perfect in orde zijn, ook dit onderdeel. Ik vervang de batterijen van klok in de gecombineerde Volt/temperatuurmeter.

Al met al een werkelijk schitterende fietsdag met een superieur rijdende Quest in een prachtig landschap.
50 km