donderdag 4 augustus 2011

ROAM 5 augustus

Morgen 5 augustus fietsen de ROAMers van Harlowton naar Billings. De koerslijn is de blauwe lijn op de kaart. Er wordt vrijwel steeds gedaald. De fietsers starten op een hoogte van 1349 meter en eindigen op 983 meter hoogte. De afstand is met 151 km en grotendeels dalend een makkie.
Het wordt 29 gr. C. en er kan uit een deels bewolkte hemel een onweersbui vallen.
De meeste Amerikanen zijn al weer naar huis. Een Amerikaanse deelnemer vindt de meeste Europeanen maar vreemde kwibussen. Zij zouden te weinig water meenemen en niet begrijpen dat er wel tot 80 mijl geen voorzieningen zijn. Dezelfde deelnemer vindt ook de vering van de fietsen van de meeste deelnemers niet geschikt om in de VS te rijden. Door het rijden over 'rumblestrips' veren de wielen zover in dat de fiets onbestuurbaar wordt. Hoe het rijden over 'rumblestrips' gaat zonder vering vertelt de man niet.

ROAM 4 augustus

Morgen 4 augustus gaan de ROAMers op pad van Helena naar Harlowton. De koerslijn is de groene lijn op de kaart. Er moeten 1470 hoogtemeters worden geklommen en de hellingen zijn niet erg steil. De fietsers starten op een hoogte van 1207 meter en eindigen op 1350 meter hoogte. De maximale hoogte is 1946 meter. De afstand is met 207 km goed te doen.
Het wordt met 30 gr. C. minder heet dan de eerste dagen. Wel kan er een onweersbui vallen.