vrijdag 23 juli 2010

Ierland dag 1 23 juli Vertrek naar IJmuiden

Om twee uur verzamelen zich de Ierlandgangers Marian en Kees van Hattem, Ben Wiggers en Cees Roozendaal in huize Schermer op De Woude. Marian gaat mee met de camper die als moederschip zal dienen. Vooral prettig omdat zo de zware bagage niet in de fietsen mee hoeft.
Jan Geel, Jan Reus en Juf Katje komen ook naar De Woude om samen naar IJmuiden te rijden en ons uit te zwaaien. Mijn vriend Jan Veenis is ook van de partij. Als de hele ploeg op de pont staat komt ook Yvonne de Muis aan rijden. In een rustig tempo rijden we naar IJmuiden.
Tijdens het wachten worden we blootgesteld aan de grillen van een vrouwelijke bootwerker. 'Op je plek en blijf waar je bent'. Dan rijden we de imposante open bek van de Princess of Norway binnen. De fietsen kunnen gewoon op hun drie wieltjes blijven staan. Ben en Cees zetten er voor de zekerheid een spanband overheen, maar dat is niet nodig.
Na het opzoeken van onze hutten, Kees en Marian liggen luxe op het 8e dek, gaan Cees, Ben en ik naar dek 2, diep de ingewanden van het schip in. Om half zes vertrekt het schip. Vriend Jan belt in de avond en ziet via het AIS systeem 'ons' schip op het internet over de Noordzee voortbewegen.
We zijn een welkomstdrankje tegoed dankzij het feit dat wij lid van de ANWB zijn. Dan volgt een wel heel royaal Scandinavisch buffet. Het is maar goed dat wij nogal wat kilometers zullen gaan fietsen.
Na een lekker drankje gaan we te kooi.
Slapen op een veerboot is altijd wat rommelig. Het waait niet hard, maar de motoren zijn goed hoorbaar.