maandag 10 november 2008

Pattex Powertape is troep

Sommige ligfietsers gebruiken voor allerlei toepassingen zogenaamde ducktape. Dit is meestal een brede grijze tape die met een weefsel is versterkt. Ook ik ben een liefhebber van dit materiaal. Echter.... er zijn grote kwaliteitsverschillen in ducktape. Voor ik je vertel welke je wèl moet hebben, eerst maar even welke je in de bouwmarkt links moet laten liggen. Dat is Pattex Powertape. Pattex Powertape heeft één voordeel, het rolt makkelijk af. Daar houdt het mee op. Het kleeft onvoldoende. Ik gebruik het om de speciale volledig dichte schuimkap op de Quest te plakken als ik deze op de aanhanger vervoer. Steeds laat de tape los en waait in slierten langs de Quest.
Het meest vervelende is dat de lijmlaag van de tape achterblijft op de Quest. Met sticker remover of wasbenzine is het wel te verwijderen, maar dat is een lastige en tijdrovende klus. Ik heb de hele rol weggegooid.
De goede tape is de ducktape van Tesa. Rolt iets minder makkelijk af, plakt uitstekend en er blijven geen lijmresten op de Quest achter. Doe er je voordeel mee.