maandag 16 februari 2015

Helmpet klaar


Het eerste model van de helmpet, de versie zonder oorschelpen is klaar. Het is, als ik het zelf mag zeggen, een uitzonderlijk fraaie pet geworden. Het gewicht is in deze uitvoering 125 gram. Jan heeft voor een blauw-witte kleur achterop gekozen. Dat kan natuurlijk voor gewone ligfietsers ook een knaloranje kleur worden. Dan is de zichtbaarheid van achteren heel goed. In een definitieve versie kan er aanvullend ook een verlichtingssetje worden aangeklikt met rode leds achterop en witte gerichte leds aan de voorkant. Daarmee is de pet heel multi-functioneel bruikbaar. Niet alleen ligfietsers, maar ook hardlopers, kanoërs en veel andere sporters kunnen er veel plezier van hebben.
Vooral de lange klep houdt regen, sneeuw en hagel heel goed uit de ogen.

Jan heeft met de pet gereden in de Quest. Achter het minivizier blijft de pet uitstekend zitten en kinbandjes zijn niet nodig. Zelfs als Jan zijn hoofd achterover houdt en de wind de klep kan aanstromen blijft de pet gewoon zitten.


De helmpet met de oorschelpen is nu ook uit de mal. Na afwerking zal Jan ermee gaan rijden en komen hier de foto's te staan. Deze pet ziet er ook heel spectaculair uit.