dinsdag 13 december 2011

Spiegelstroomlijn kappen

Vanmiddag haal ik mijn Quest op bij Van den Berg in Hoorn. De versterking van de Quest is prachtig gedaan. De body is vrijwel niet meer in te drukken en bij het instappen blijft enige beweging of geluid uit.

Mijn oog valt op twee oranje spiegelstroomlijn kappen die Jan op zijn Quest heeft gemonteerd. De standaard 'Mickey Mouse' spiegels zitten er mooi in opgesloten en blijven verstelbaar. Hoewel het nog prototypen zijn, zien ze er al heel mooi uit. Aerodynamisch zijn ze helemaal OK met een goede neusvorm, een grootste breedte ruim voorbij de helft en daarna weer een insnoering. Uiteraard is de achterkant scherp begrensd voor een optimale loslating van de wind.
Het definitieve ontwerp zal kapje en voet uit één stuk krijgen.
Ook wordt het mogelijk om richtingaanwijzer LED's in te bouwen. Zelfs super felle LED's aan de voorzijde, tegelijk aan te sturen met de claxon, kunnen erin geplaatst worden.
De kapjes zullen t.z.t. in de webwinkel te koop zijn.

Als laatste laat Jan een simpel draadje zien dat met een klein stickertje op zijn vizier zit. Met gesloten vizier is het niet altijd duidelijk waar de wind vandaan komt. Het is prettig dat te weten.