zaterdag 3 januari 2009

Boodschappenritje en lekke band

Vanmiddag laat ik mijn haar kortwieken. Ondanks dat wij al een jaar op De Woude wonen, blijven een aantal activiteiten gewoon in Castricum plaatsvinden. Na een bezoek aan een bouwmarkt voor wat kleine spulletjes gaat het via de kapper naar het pontje in Akersloot. In Limmen dient zich het kenmerkende zwabberen van de Quest aan, een lekke voorband.
Die is in letterlijk 5 minuten vervangen, te snel zoals even later zal blijken. De nieuwe gemonteerde band maakt van de Quest een hobbelpaard. Weer eruit en de band, een Kojak, beter verdeeld over de velg.
Het wordt kouder en ik hoop dat het pontje in Akersloot vaart. Dat blijkt gelukkig het geval en hoewel het inmiddels ruim een eeuw oude overzetveer moeite heeft met de ijsgang, komen we veilig aan de overkant.
Bij Kompas kocht ik op oudejaarsdag enkele lange Odlo hemden en een dun overjasje. Rond de 0 gr. C en weinig inspanning heerlijke kleding. Zou het harder moeten gaan, dan is een normaal, wel kunststof onderhemd met korte mouwen en een heel dun hemd met lange mouwen, ruim voldoende.
34 km