zondag 17 januari 2010

Trainingsrondje Schermer

Vanmorgen maak ik me verdienstelijk door de weg voor onze boerderij van de ijzige plak sneeuw te ontdoen. De bejaarde ouders van mijn buren zijn er heel gelukkig mee.
Na de middag komt de zon door de wolken en hoewel het stevig waait maak ik een trainingsritje rond de Schermer. Het is heel goed te merken dat de temperatuur een stuk hoger is dan de afgelopen weken. Met 6 graden C. loopt alles een stuk lichter dan bij temperaturen onder het vriespunt. Voor de wind gaat het met snelheden tussen 38 en soms even 50 km/u via Driehuizen naar Schermerhorn. Bij de 3 bekende molens aan de Noordervaart sla ik linksaf om richting Alkmaar te rijden. Zelfs tegen wind kan ik 36 km/u blijven rijden, iets dat tijdens vorst een veel grotere inspanning vereist.
In rap tempo worden de weilanden weer groen.
Langs het Noord-Hollands kanaal is de sneeuw alleen nog aan de slootkanten te zien. Op de einder ligt Zuid-Schermer, nu in een totaal ander landschap dan drie dagen geleden.
Binnen een uur heb ik de ruim 30 km afgelegd en rij het eiland weer op. De ganzen doen zich in onze overtuin tegoed aan het nu weer bereikbare gras.
De winterse wereld die op het eiland De Woude prachtige beelden opleverde lijkt al weer heel lang geleden. Een 180 graden panorama gaat als een herinnering hierbij. Als je hier klikt kom je bij de originele foto op Picasaweb.