donderdag 9 juni 2011

Fris poldertochtje

Vanmorgen waait het 4 Bft en is het wisselend bewolkt met een graad of 15. Kees van Hattem en Wim de Vries melden zich op ons eiland voor de koffie. We bekijken de schade aan Wim's fiets. Hij is van een verhoogd fietspad afgereden en onderste boven gegaan.

Voor de wind rijden we langs het Noord-Hollands kanaal naar Purmerend en daarna over de Oostdijk van de Beemster. De natuur is schitterend. Een trots bergeenden paar zwemt met een groot aantal pullen in een sloot aan de voet van de dijk. Ik zoom maximaal in en zie dat de opnamen van het nieuwe Panasonic FS30 cameraatje goed bruikbaar zijn. Wel is op maximale zoom het beeld ietwat zacht, maar dat is in iPhoto door simpelweg op 'verbeter' te klikken op te lossen.
Via Hobrede koersen we door de weilanden naar de IJsselmeerdijk. De wolken zien er prachtig uit en ook hier zijn meerkoeten met hun roodgesnavelde jonkies aan het fourageren. In de Beemster steekt een moedereend over en zo gauw de kinderen in het gras zitten fladdert moeder eend vlak voor ons als was ze aangeschoten. Een schitterend voorbeeld van afleiding gedrag.

Bij een klein gemaal eten we uit de wind en in de zon een broodje. Kees maakt een foto van de schade aan Wim's fiets. Als ie straks weer gemaakt is zal ie dit nog een keer doen. Via Avenhorn en Schermerhorn rijden we over de Slingerdijk naar Heerhugowaard. Daar jaagt een zwaluw een slechtvalk achterna.

Kees en Wim gaan rechtsaf naar huis, ik ga tegen wind naar het zuiden. Uiteraard maak ik gebruik van de gelegenheid om een stukje te trainen. Elk jaar is het weer moeilijk om echt hoge hartslagfrequenties op de klok te krijgen. Zelfs al rij ik boven de 50 km/u wil de hartslag niet boven de 144 slagen per minuut komen. Er moet dus nog wat pijn worden geleden :).

Ik maak diverse foto's met de nieuwe Panasonic FS30. Ze staan allemaal hiernaast. Het cameraatje werkt uitstekend. Op alle brandpuntsafstanden met uitzondering van de maximale telezoom stand zijn de opnamen opvallend scherp en mooi van kleur. Zoals gezegd op de langste telestand is het beeld wat zacht. Dit is met een correctie in iPhoto op te lossen. Het is niet zo dat ik mijn Canon Powershot G10 er voor wil ruilen, maar voor nog geen 90 euro is het onvoorstelbaar goed.