zaterdag 13 april 2013

Quest op slotVoor de gebruikers van een deelbare toer/racekap is nu een mooi carbon deksel in de maak. Een volgende stap is dit deksel afsluitbaar te maken. Dat kan met een slotje dat ook wel voor kasten wordt gebruikt.

Die mogelijkheid hebben gebruikers van het schuimdekseltje op de grote schuimkap niet. Dat is soms best lastig. Iedereen die zijn Quest met het kleine dekseltje afsluit en later terugkomt zal soms zien dat het deksel is verschoven of soms zelfs in de fiets ligt. Er hebben dus onverlaten aan je fiets gezeten.

Wat voor het mooie carbon afsluitdeksel kan, kan ook met de schuimkap. Het slotje wordt aangepast met een carbon profieltje om onder de rand van het instapgat te komen. Het deksel zelf wordt verstevigd met enkele stukjes carbon. En werkt het? Jazeker, de kap sluit mooi af. Is het geheel bomproof? Met rukken en trekken kan de schuimdeksel natuurlijk alsnog worden geopend. De kans erop is nu zeer veel kleiner.

Iedereen kan dit met wat handigheid zelf doen. Als er voldoende belangstelling is, wil ik het complete setje wel maken. De uitvoering zal dan nog wat solider zijn.