donderdag 10 december 2009

Google Blogger aangepast

Ik ben deze blog begonnen in 2005. Behalve een aantal sjablonen was er niet veel te kiezen. Wilde je in die tijd iets veranderen aan je blog zoals bijv. het vertalen van koppen of het invoegen van een teller, dan was er maar één mogelijkheid, editten in HTML. Dat is me altijd aardig gelukt, maar de mogelijkheden om nieuwe dingen makkelijk aan de blog toe te voegen, bleven beperkt.
Google belooft nu nieuwe mogelijkheden zonder in HTML te hoeven rommelen. Daarvoor moest wel eerst de oude sjabloon worden omgezet naar de nieuwste versie. Google waarschuwt netjes dat wijzigingen die ikzelf heb aangebracht zullen verdwijnen.
Met de staart tussen de benen vluchtte ik steeds van die pagina weg.
Gisteren heb ik geprobeerd de Google vertaal module in de oude sjabloon te integreren. Ik wil dit graag implementeren omdat steeds meer buitenlandse lezers mijn blog lezen. Dat lukte prima, maar de uitlijning van de module kreeg ik niet goed. Daarom toch maar weer eens naar de nieuwe sjabloon gekeken. Niet alleen gekeken, maar zelfs de stoute schoenen aangetrokken.
De conversie is prima gelukt.
Blogger blijkt de aanpassingen wel heel simpel mogelijk te maken. Tientallen zogenaamde gadgets heb je met een paar muisklikken in de blog. Zelfs een enquete is mogelijk en staat nu even boven de site. Laat me weten wat je leuk vindt.
Uiteraard blijft de mogelijkheid om commentaar te geven bestaan.
Veel plezier met de nieuwe mogelijkheden.