maandag 6 februari 2012

Ritje met nieuwe voetenstrip, pont en ijsgang

Vanmiddag even naar de post in Akersloot om wat pakketjes te versturen. De nieuwe voetenstrip doet zijn werk prima. Uiteraard voel je de lagere temperatuur, maar een koude wind voel ik beslist niet. De pont in Akersloot vaart nog wel maar vraag niet hoe.
Door ijsgang kan de pont niet tegen de kade aanmeren. Daar weet de pontschipper wat op. Een stukje dwars uit de flank en de pont schuift de meeste schotsen terzijde. Dan een flinke aanloop en de pont vermorzelt de laatste schotsen. Nog lukt het niet om van de pont af te komen. Nog maar een keer dan. Uiteindelijk kan de klep omlaag. Dat gaat nog steeds niet goed. De klep maakt een heel steile hoek met de veerstoep. Het is uitstappen geblazen en als ik de Quest met de hand vooruit duw raak de onderkant van de neus toch nog de veerstoep.

Op de terugweg gaat het iets beter. De pontschipper maakt me erop attent dat er een stukje van de strip loshangt. Dubbelzijdige tape overleeft een harde aanraking met de straat dus niet. Vastlijmen met secondenlijm werkt gegarandeerd, maar mogelijk wil ook Bisontix of een ander soort tape goed werken.

Vlak voordat de pont aan de andere oever afmeert zie ik dat drie meerkoeten worden gemangeld tussen twee ijsschotsen. Naar gezicht dat deze 'pastoortjes', ze huizen in flinke aantallen de hele winter op ons erf, zich niet op tijd uit de voeten hebben weten te maken.