woensdag 6 mei 2015

VeloTilt toertop krijgt goede vorm


De VelotTilt is met de standaard (race)kap een plaatje om te zien. Het is geen geheim dat er door enkele Amerikaanse ligfietsdealers al een aantal VeloTilts zijn besteld. Hoewel productie en prijs nog niet bekend zijn is het commentaar over de prijs van met name de Amerikanen: 'Does not matter'. Maar eerst moeten er een flink aantal testkilometers worden gemaakt, het liefst op de openbare weg. De ruit van de racekap is optisch nog niet perfect en het zicht is zeker bij regen en avond onvoldoende om veilig te rijden. Voor racen is de racekap al wel voldoende.


In de mal van de racekap is door Jan en Jeroen een extra top gelamineerd. Op de plaats van de ruit heeft Jan door schuimstroken te plakken de bovenzijde vorm gegeven. Deze was eerst te vlak maar ziet er nu goed uit. Er moet nog een dakje worden gemaakt en het vizier moet erop worden bevestigd. Ook de koker voor de luchttoevoer via de neus is klaar.
De VeloTilt is nu technisch klaar om open mee te rijden en dat zal ik in de komende periode gaan doen.


David en Jeroen zijn samen bezig om het voorframe en voorvork te ontwerpen in carbon. Er worden op dit moment, ik zie de bestanden continue in de Dropbox verschijnen en even later weer geupdate worden, ontwerptekeningen gemaakt en vooral veel sterkteberekeningen gemaakt. Het voorframe zit maar met 4 bouten vast in de fiets dus dit moet bijzonder sterk zijn zonder overmatig zwaar te worden.