donderdag 28 maart 2013

Blogger fout in weergave foto's te herstellen


De weergave van foto's in vrijwel alle blogs was voorheen voorzien van een thumbnail balkje onderin. Dit heet de Lightbox. Daarmee kon je makkelijk door alle foto's heen klikken. Sinds kort is dat niet meer mogelijk en krijg je steeds één paginavullende foto in beeld. Wil je de volgende zien dan moet je terugklikken, in het bericht naar de volgende foto scrollen en deze foto aanklikken. Dat is een heel oncomfortabele situatie.

Blogger meldt niks over problemen. Op deze site staat evenwel een oplossing voor het probleem.
Het komt erop neer dat je in Blogger naar je sjabloon moet schakelen. Dan moet klikken op 'Edit HTML' en een stukje code moet plakken. Dit stukje code staat in rood hieronder en moet ergens worden geplakt tussen </body> en </html> helemaal aan het eind van het script.
Het probleem is hiermee opgelost.
Mogelijk dat Blogger te zijner tijd zelf een oplossing bedenkt.
Als de nieuwe code dan in de weg zit, is deze makkelijk weer weg te halen.
</script>
</body>
<script src='http://www.blogger.com/static/v1/jsbin/2321381434-lbx__fr.js' type='text/javascript'></script>
</html>

VeloTilt plug naar Enkhuizen


Het TU Delft team van de Velox1 heeft met veel enthousiasme de schuimplug van de VeloTilt in de glasvezel en epoxy gezet. Dat werk is klaar en David Wielemaker, de ontwerper van de VeloTilt, zal de plug komende vrijdag naar Enkhuizen transporteren.

Daar zal door Jan Reus, met hulp van twee composietdeskundigen, ik zal ze later aan jullie voorstellen, de plug spiegelglad maken. Als de plug helemaal perfect is zullen er mallen van gemaakt worden. Pas daarna kan de eerste romp van de VeloTilt worden gemaakt.

Betekent voor komende vrijdag dat ik niet mee rij met het rondje Texel. Ik kan niet makkelijk op twee plaatsen tegelijk zijn. Ik wens alle deelnemers aan het rondje Texel een fijne rit.