donderdag 9 december 2010

De zaag in de racekap

Het nieuwe vizier is na twee ritten comfortabel en effectief gebleken. Een bezwaar is wel dat als ik het vizier zo ver open zet dat ik er onder door kan kijken, de wind in mijn gezicht blaast. Het kleine deflectortje richt de windstroom omhoog, maar omdat de bovenkant van de voorzijde van de kap niet meer aansluit op het Lexan vizier buigt de nu te ver naar binnen stekende bovenrand de luchtstroom af naar mijn gezicht. Het zou beter zijn als de luchtstroom boven langs mijn hoofd passeert.
Daarvoor moet ik van de rand van de kap een stuk afhalen. Eerst met een potlood globaal aftekenen en dan met een scherpe schaar de rand eraf knippen. Met een schuurpapiertje worden de scherpe randen afgebraamd en klaar is Wim.

De bovenste foto geeft de oude situatie weer. De tweede foto toont de zaagsnede en ongeveer de hoeveel materiaal die er verwijderd wordt. De onderste foto's tonen het eindresultaat. Het ziet er veel beter uit en ook het zicht is spectaculair verbeterd. Het weliswaar knusse maar toch wat claustrofobische effect van de standaard racekap is nu geheel verdwenen.