donderdag 9 augustus 2012

Rondje Denemarken, dag 3, Leer - Bremervörde (DLD)

Vannacht klettert de regen op het dak van de camper. Cees heeft zijn pop-up tentje wijselijk vervangen door een dubbel daks exemplaar. Hij zet zijn tent altijd zo dat de opening onder de luifel van de camper staat. Blijft ie altijd droog.
De mollen hebben de afgelopen nacht hard gewerkt en overal zijn nieuwe hopen ontstaan. Het gras wordt totaal verwoest.

We vertrekken rond 10.00 uur met een track van een Duitse fietsorganisatie. De track is simpel, vermijdt snelwegen en al het andere is OK. Dus ook onverharde karrenpaden met grote gaten. Als we dat een kilometer of tien gedaan hebben houden we dat voor gezien. Cees heeft voor Durano's en die smalle bandjes geven de klappen keihard door. Gevolg 2 gebroken spaken, Jan hoort ze met een harde 'poing' breken.

Vanaf nu rijden we nog uitsluitend op de gele wegen van de Open Fietsmap. Als er een grijze weg is met een fietspad ernaast is dat ook prima. Even later blijkt de track wel erg recht naar het doel te gaan. Er zit in elk geval geen weg onder.

Cees trekt tijdens een pauze zijn hemd uit en legt die in het hoge gras te drogen. Als ie weer in de fiets zit is ie druk aan het gesticuleren. Zijn hemd zich vol rode mieren en die lusten Cees rauw.

Het landschap is een aantrekkelijk coulissen landschap, een beetje zoals in de achterhoek en soms wat glooiend. Op veel plaatsen staat maïs en in mindere mate graan en rogge.

Veel huizen en bedrijfsgebouwen zijn bedekt met zonnepanelen. Overduidelijk wordt zonnestroom hier goed gesubsidieerd.
Bij Brake steken we de kleine Weser met de veerpont over. De kosten voor een fiets zijn € 2,30 per stuk. Ik geef de veerman € 6,90,-. Hij kijkt in een Quest en vraagt bevestiging of het echt een fiets is. 'Jazeker meneer'.

Jan heeft een mooie camping gevonden in Bremervörde.
Na 153 heerlijke kilometers bakt Jan pannenkoeken.