zaterdag 14 april 2007

Quest 153 verkocht

Vandaag is Quest 153 verkocht. Na een aantal eerste biedingen van 5000 euro bleef het lang stil. Deze week kwam een bod van 6100 euro. Dat is blijven staan tot 11.30 uur, een half uur voor sluiting van de biedtermijn. Daarna gingen twee Duitse bieders opbieden tot 6501 euro. Om 12.03 uur heb ik deze bieder gefeliciteerd met zijn hoogste bod. Een kwartier later komt de andere Duitse bieder met een nog hoger bod. Op dat moment kan ik er niet meer op ingaan en moet ik deze bieder teleurstellen.

Gisteren ontving ik de keramische lagers voor de achteras van Boca Bearing uit de USA. Direct maar doorgestuurd aan Velomobiel.nl

Volgende week zaterdag krijg ik mijn nieuwe Quest. Ik heb gekozen voor een volledig 12-Volts uitvoering. Helaas zijn dan niet de lichte en krachtige Li-ion accu's mogelijk. Nu komen er, net als in mijn vorige Quest, de 12 Volt Versatile accu's weer in. Tevens heb ik dan weer de mogelijkheid om de Treo 650 en de iPod op te laden, iets dat het afgelopen jaar met de 7.2 Volt Lupine accu niet mogelijk was.
Als voorlamp heb ik de Inoled gekozen, een 3,5 Watt Luxeon LED lamp. Niet de lamp met de hoogste lichtopbrengst, maar wel een met een niet-verblindende verstraler. Bij de Lupine Wilma moet je bij tegenliggers terugschakelen van 12 naar 7 of 3 Watt om fietsers en brommers nog iets te laten zien. De voorlamp gebruik ik maar een paar keer per jaar, in het donker rijden vind ik maar niks. Behalve de Inoled komen er geen halogeenlampjes meer aan boord.