maandag 23 februari 2009

Eeuwenoude Schermer

Vanmiddag komt Kees wat laat op De Woude. Hij moest eerst wat tegelwerk doen. Een rondje door de Schermer lijkt ons wel wat.
Met Bft 4 en vlagen tot Bft 5 is het wat onrustig fietsen op de dijken van de Schermer. Kees neemt een route die ik nog nooit heb gereden. Wij komen van een voor mij onbekende richting het dorpje Driehuizen binnen rijden en komen langs de stolp van Sebastiaan Talsma.
Dan rijden we via Noordeinde langs de beeldentuin van Nic Jonk een doodlopende weg in. Na een paar kilometer worden we als het ware ondergedompeld in de middeleeuwen. Aan het eind van de weg staat een windmolen met een paar bijgebouwtjes. Het is een bijna surrealistisch beeld om een Quest in die omgeving te zien. Ik maak rijdende voort een foto en die lukt gelukkig prima.
We keren om en rijden via de drie molens van Schermerhorn richting Heerhugowaard.
Op de Noord Schermerdijk staat een vrachtauto rietafval te laden. Er is geen doorkomen aan. Gelukkig is er een bypass en kunnen we door. Kees brengt me naar het Park van Luna, een kunstmatige maar wel fraai aangelegde parkomgeving. Er zitten een paar pittige klimmetjes in, echte kuitenbijters.
We rijden even naar Kees' huis. Daar ontmoet ik dochter Suzan en schoonzoon Ferdinand. Na de koffie rij ik met de wind iets achterlijker dan dwars met een snelheid van 43 tot 51 km/u naar huis.
45 km.