maandag 30 december 2013

Anti-spam woordverificatie is nu niet meer nodig


Beste mede-bloggers,
Heel lang zijn onze blogs redelijk verschoond gebleven van spam. Ongeveer twee jaar geleden kwam daar een eind aan. Hoe populairder de blog, hoe meer hinder. Op een gegeven moment kreeg ik veel meer spamreacties dan reacties van mensen van vlees en bloed. Toen het aantal spamreacties tussen 10 en 20 stuks per dag kwam heb ik het beruchte middel van de woordverificatie, ook wel captcha genoemd, aangezet.
Gaandeweg verminderde het aantal spamreacties tot slechts één per week. Enkele maanden geleden heb ik de woordverificatie dan ook weer uitgezet. De laatste maand kreeg ik maar 5 ongewenste reacties.
Het probleem is nu dus beheersbaar. Verandert het dan is het natuurlijk altijd mogelijk woordverificatie weer aan te zetten.

De meerderheid van de bloggers heeft de vervelende woordverificatie nog aanstaan.
Graag roep ik jullie op om met ingang van het nieuwe jaar de woordverificatie uit te zetten en het reageren daarmee een stuk prettiger te maken.
Om de woordverificatie uit te zetten, klik je bovenin het blogmenu op 'Ontwerp. Je komt dan bij 'Instellingen'. Volg het rijtje instellingen > berichten en reacties > woordverificatie weergeven > nee.