zaterdag 3 november 2012

Straks ook 26" (winter)banden met pendel testen

Tot nu toe zijn er alleen 20" banden getest met de pendel. De resultaten zijn zo betrouwbaar dat het ook nut heeft om 26" banden met deze pendel te testen. Daar zijn nu nog geen wielen voor. Ymte van Velomobiel.nl wil best een tweetal 26" wielen met 70 mm remtrommels spaken.

Tot op heden heb ik vrijwel uitsluitend gezocht naar de snelste banden. Veel bloglezers vroegen mij echter om ook echte winterbanden te testen. Interessant is het voor mij om de juiste strategie voor banden in winterse omstandigheden te formuleren. Hoe 'zwaar' loopt een Marathon Plus nu echt. Ik ga deze testen in vergelijking met onder meer de Marathon Greenguard. Ook zal ik een minder lekbestendige band testen met de Michelin Protek Max binnenband.

Vanmiddag rij ik naar Driehuizen om bij Sebastiaan een voetenstrip te bezorgen.
Na een hagelbui wakkert de wind tot heel hard aan. Op de dijk van de ringvaart wordt de Quest stevig heen en weer geslingerd. Goede reden om ook op de racekap een stuk stormstrip te maken. Dat moet in zwart op de carbon liggende deksel en donkere band van de kap. Na de bui rij ik huiswaarts en zie een fraai schouwspel van de ondergaande zon achter mooie wolkenpartijen.