zaterdag 22 september 2012

Uitwijken, van de dijk af, het kanaal in

Vanavond rij ik een trainingsrondje. De temperatuur is 14 gr. C. en de zon staat al laag boven de horizon. Normaal geen probleem maar vanavond wel. De rit gaat nu linksom, eerst langs het Noord-Hollands kanaal, dan langs de opnieuw geasfalteerde Noordervaart.
Vervolgens via de drie Schermer molens richting Driehuizen. De bocht bij Driehuizen is niet erg overzichtelijk. Nu rij ik daar rechtsaf en kijk recht in de zon. Op het moment dat ik bocht uitkom zie ik recht voor me een bestelauto met een grote gele aanhangwagen aankomen.Veel ruimte heb ik rechts niet, de bestuurder van de combinatie rijdt midden op de dijk. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat mijn snelheid te hoog is om nog veilig naar rechts te sturen. De kans dat ik zal omslaan en alsnog wordt aangereden is groot.
Ook remmen is geen optie, de bestelauto met grote aanhanger zal waarschijnlijk niet op tijd stil staan. In een flits besluit ik naar links te sturen en van de dijk af de vaart in te rijden. Even vlieg ik door de lucht en landt dan heel zacht in een dicht bed van rietstengels. De Quest kantelt langzaam op zijn linkerzij, schuift een paar meter door en komt tot stilstand. Ik wurm me uit de op zijn kant liggende Quest en hoewel het heel zompig is, krijg ik zelfs geen natte voeten.
De flink geschrokken chauffeur staat inmiddels bovenaan de dijk te kijken en vraagt hoe het gaat. 'Prima' zeg ik. We trekken de Quest een eindje uit de rietkraag. Dan realiseer ik me dat het wel een fotootje waard is. Ik besluit de Quest niet helemaal terug te duwen, ik heb nog geen idee van de schade.
Na de foto's trek ik de fiets aan het tiloog uit de prut en samen met de chauffeur zetten we de Quest weer bovenop de dijk. De chauffeur zegt:'U lijkt helemaal niet geschrokken'. En inderdaad, het valt mee. Ik rij verder en merk na een paar kilometer dat mijn GPS niet meer in zijn houder op het stuur zit. Terug op de plek des onheils licht het verlichte schermpje helder op tussen het riet en hoef ik niet lang te zoeken.
Thuis was ik de fraaie Quest schoon en kan geen krasje ontdekken. Wel is de houder van de Cateye verbogen. Het aluminium stripje is zo weer recht. Blijft de vraag waarom ik de combinatie zo laat heb gezien. Mogelijk komt dit door de felgele kap van de hoge aanhanger. Het is goed afgelopen. Blijft alleen een deuk in mijn ego.

Battle Mountain 2012, alle foto's

In Battle Mountain heb ik veel meer foto's gemaakt dan er tot nu toe op mijn blog zijn verschenen. Daar acteren vooral de Nederlandse deelnemers. Verschillende andere deelnemers zijn ook door mij gefotografeerd. Ook de voorbereidingen van diverse deelnemers en heel veel andere foto's zijn nu te bekijken. Als laatste heb ik tijdens het 'award dinner' verschillende foto's gemaakt. De foto's zijn per dag gerubriceerd en de links vind je hieronder. Als fotograaf maak ik weinig video opnamen. Eén uitzondering heb ik gemaakt. Het is een filmpje aan het eind van de rit van Thomas van Schaik. Thomas heeft zichzelf overtroffen en heeft zojuist 122 km/u gereden. Dat hij hiervoor letterlijk alles heeft gegeven bewijzen deze indringende beelden. https://picasaweb.google.com/wimschermer/BattleMountain139 https://picasaweb.google.com/wimschermer/BattleMountain149 https://picasaweb.google.com/wimschermer/BattleMountain159 https://picasaweb.google.com/wimschermer/BattleMountain169
Alle prestaties staan op: recumbents.com
Wil je alle blogposts over Battle Mountain 2012 zien, kijk dan op: http://wimschermer.blogspot.nl/search/label/Battle%20Mountain