dinsdag 7 augustus 2012

Rondje Denemarken, dag 1, De Woude -Lauwersoog

Vanmorgen vroeg op om de eerste etappe voor een rondje Denemarken aan te vangen.
Jan Geel, Cees Roozendaal en ik zei de gek fietsen met de Quest, vriend Jan Veenis bestuurt de camper.
Jan heeft gisteren al mijn spullen opgehaald, vanmorgen haalt ie de spullen van Jan Geel en Cees Roozendaal op.
Jan rijdt vervolgens naar Friesland om de camper op te halen. De auto vol spullen moet in in de camper worden overgeladen.
Na de koffie in Hippolytushoef bij Cees thuis rijden we weg richting Afsluitdijk. De wind is stevig met Bft 4 tot 5en komt uit het zuidwesten. Dat is, met het zonnetje uitbundig tussen de wolken schijnend, heerlijk rijden. Gemiddeld 42 km/u op de Afsluitdijk met een vermogen van 100 tot 120 Watt, een feestje dus.
Op het vasteland van Friesland proberen we zoveel als mogelijk de zeedijk aan te houden. De bekende taferelen met op het laatste moment overstekende schapen, zijn weer ons deel. Enkele hekjes worden door vriendelijke medefietsers voor ons opengehouden.
De vergezichten zijn eindeloos, vaak gedecoreerd met mooie wolkenluchten.

We pauzeren even voor koffie met cake en aardbeien. We maken nu een flink aantal kilometers op een binnendijk. Weer valt me op hoe klein de huisjes hier zijn. Wel vaak met geglazuurde dakpannen.
Als we weer tussen de schapen rijden passeren we een heel stel gifgroen gekleurde schapen. Tegen diefstal? Mogelijk zijn de beesten gedompeld in een middel tegen insecten? We weten het niet, al blijft het een heel gek gezicht.

Jan laat weten dat ie op camping Lauwersoog is gearriveerd. Even voor half vijf rijden wij daar ook binnen. De douches zijn prima en de raviola die Jan opdient is uitstekend.
176 km