donderdag 29 april 2010

Kettingafscherming

Gisteren met Kees een ritje gemaakt door de bollengebieden rond Egmond en Heiloo. Prachtig om te zien hoe alles nu mooi op kleur is. Kees sprint omhoog op het viaduct bij de Nijenburgerweg in Heiloo. Daar bovenop staand bloeien de tulpen zo ver het oog reikt.

Thuis gekomen sleutelen we aan de carbon kettingafscherming. Na de verplaatsing in Dronten tikt de crank er heel licht tegenaan. Er is zo weinig ruimte tussen crank, kettingafscherming en ketting, dat ik besluit een stukje uit het bakje te zagen. Zo kan de crank er zonder hinder passeren. In principe kan ik niet meer rijden met 'tenue de ville', maar dat deed ik toch al niet.
Bij het stoeltje lijkt er toch nog wat meer ruimte te zijn om het schermpje iets naar links te verplaatsen. Het 3 mm alu ophangbeugeltje zit aan de kettingkant van het carbon. Als dat aan de buitenkant zit kan het bakje 3 mm naar links.
De popnagels worden er uitgeboord en het beugeltje pop ik er aan de andere kant weer op. Na montage, even een klusje want de stoel moet eruit en Kees kan alleen op gevoel het moertje erop krijgen, blijkt het oorspronkelijk tikken van de ketting weer terug te zijn.

Vanmorgen is Kees op tijd present en blijkt de kettingafscherming niet bij het stoeltje, maar bij het crankstel iets te laag te zitten. Dat is snel verholpen en nu is de fiets weer stil. Of ik er nu nog met de kuit tegenaan kom zal op een wat langere rit moeten blijken.