donderdag 18 maart 2010

Motorola OK en mooi halfje West-Friese Omringdijk

Het ziet er vandaag naar uit dat we de eerste lentedag krijgen. Temperaturen tot 15 gr. C., heerlijk. De schuimkap mag achter de stoel blijven en ook de voetverwarming mag worden opgeborgen. Kees is er om 10.00 uur en na een kop koffie geef ik Kees een Motorola portofoon mee. In de Schermer gaat Kees enkele kilometers vooruit rijden en proberen we of de portofoons elkaar nog bereiken. Dat gaat prima, zelfs tijdens het rijden. Met wind in de rug is tot 28 km/u de communicatie goed te volgen, al moet gezegd dat er dan wel wat ruis inkomt. Bij stilstand of langzaam rijden is de spraak uitstekend te volgen. Dit gaat dus prima functioneren.
We vervolgen onze weg via Schermerhorn en Ursem naar de Langereis. Ook de nieuwe koptelefoon doet het prima, al is het windgeruis zonder kap en windscherm nu wel goed te horen. Maar goed ook, een koptelefoon waar je geen windgeruis door hoort is sowieso levensgevaarlijk.
Jan Geel is ook onderweg en vraagt waar we uithangen. Hij zal ons achterop rijden. We wachten een tijdje enkele kilometers voor Kolhorn, maar geen Jan. Even later, hij heeft als een beest gereden met een gemiddelde van boven de 40 km/u, blijkt ie in Schagerbrug te zijn. Daar zijn wij nog niet dus zien we Jan ons even later tegemoet rijden en op de weg keren.

De West-Friese zeedijk is prachtig om te rijden, nergens een recht stuk met zo nu en dan mooie 'wielen', oude dijkdoorbraken, waar de dijk met een bocht omheen is gelegd.
Ik moet om vier uur thuis zijn dus wordt er stevig doorgereden. Benoorden Schagen, rijden wij langs gehuchten als Valkoog en Enigenburg. Dan rijden wij parallel met het Noord-Hollands kanaal tot Koedijk en Alkmaar.
Bij het grote tuincentrum Ranzijn scheiden onze wegen en ben ik rijkelijk vroeg thuis.
Mooie eerste lenterit van 92 km.