donderdag 31 mei 2012

3M Dual Lock klittenband op minivizier

Robert-Jan Bakker is blij met mijn minivizier. Minder blij is ie met het klittenband. Ondanks dat dit al een tijdje van de originele fabrikant Velcro is, gaat het na verloop van tijd minder kleven. Vooral in de regen is dat lastig. Robert-Jan stelt voor om 3M Dual Lock aan te schaffen en dit op het vizier aan te brengen. Hij wil me van zijn bevindingen op de hoogte houden.

Dat laatste is niet echt nodig :). Ik heb 3M Dual Lock band in zowel zwart als transparant in huis. Met heel veel plezier kleef ik daar mijn GPS en SRM meter op het aluminium plaatje dat op mijn stuur zit.

3M Dual Lock bestaat uit vele kleine paddestoeltjes die met de rechte onderzijde van de hoedjes in elkaar haken. Je krijgt een soort klik verbinding waarna de beide delen niet meer bewegen. Dit in tegenstelling tot gewoon klittenband waarbij de op elkaar bevestigde delen nog beweeglijk kunnen zijn.

Ik ben vanmiddag, het regent hier voortdurend, een nieuwe voorraad minivizieren aan het maken. Ik voorzie er één van transparant Dual Lock tape en breng het aan. Met een mooie klik laat het vizier zich nu vastklikken op de Quest.
Een klein nadeel is dat het iets dikker is dan gewoon klittenband. Ook is het met € 11,50 per meter lengte nogal prijzig.
Deze uitvoering is een experiment en geen standaard levering bij de huidige minivizieren.

Goede tip Robert-Jan! Ik stuur je een stukje toe om het ook te proberen.