donderdag 6 oktober 2011

Steve Jobs overleden

Steve Jobs, de legendarische voorman van Apple is dood. Hij is op 56-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker ten onder gegaan.
Mijn relatie met Apple en dus met Jobs dateert van januari 1984. Ik was toen, samen met Chriet Titulaer de eerste Nederlander die een Apple Macintosh computer in gebruik nam. Een muis, een klein wit scherm met scherpe zwarte letters, iconen en een toen al bijzonder gebruiksvriendelijke bediening, was volkomen nieuw en uniek.
In 1989 werd ik Apple dealer en richtte ik samen met Niels de Vos Apple Centre Mac Support op.
De relatie tussen ons en Apple is er altijd een van haat - liefde geweest. Liefde om de mooie producten, haat om de manier waarop Apple spijkerhard zaken deed. Apple dwong ons bijv. onze naam op te geven, zij wilden deze zelf kunnen gebruiken.
Het werd iCentre en dat is onder onze leiding tot de grootste Apple dealer groep in Nederland uitgegroeid.

Elke foto, elk blogbericht, elke email, letterlijk alles is vanaf 1984 tot op de dag van vandaag door mij met Apple computers gemaakt.

Dankzij Jobs zijn vele prachtige producten tot stand gekomen. Natuurlijk eerst de Macintosh computers, daarna de iPod, iPhone en recentelijk de iPad. Ook zijn er fantastische software producten gemaakt. Niet in het minst ook iTunes waar vrijwel de hele wereld muziek download.