zaterdag 8 december 2012

'Schwalbe feestje voorbij'

Tot nu toe is het testen van banden vooral een Schwalbe feestje. Toegegeven, Schwalbe heeft veel keus en we zien dat er hard gewerkt wordt om banden beter te maken.

Vredestein, lange tijd een gewild merk waar het ging om de Perfect Moiree, ziet dit natuurlijk met lede ogen aan. Matthijs Leegwater, hij is testrijder voor Vredestein, schrijft op zijn blog dat het Schwalbe feestje voorbij is. Zover is het nog niet. Wel komen er een aantal Vredestein banden naar De Woude om mee te doen in de komende testen. Vooral de Black Panther zou wel eens hoge ogen kunnen gooien.

Verder staat er een interessante test op het programma met tubeless banden. Hans van Vugt van Elan stuurde me een aantal binnenbanden en Schwalbe Doc Blue latex vloeistof. De bedoeling is om de binnenbanden, zij zijn een maat te krap voor 406 velgen, in de lengterichting open te knippen en te monteren op de velg. Dan een buitenband erop en vullen met latex. Op deze manier krijg je een soort 'poor mans' tubeless systeem dat de rolweerstand verder zou kunnen verlagen.