maandag 31 december 2012

Een voorspoedig 2013

2012
2012 is nu geschiedenis. Het was een mooi fiets jaar. Eén van de hoogtepunten was de fiets vakantie naar Denemarken met Cees Roozendaal, Jan Geel en Jan Veenis als camperchauffeur. Tijdens de uurrace op CycleVision haal ik 56,4 km/u, harder ging ik nooit. De reis naar de wereldrecord pogingen in Battle Mountain met Jan Reus was een prachtige ervaring.
De blog wimschermer.blogspot.nl wordt meer gelezen dan ooit tevoren.

In september introduceer ik de VeloTilt, een snelle kantelende velomobiel. Het ontwerpteam bestaat uit David Wielemaker, George-emile Tockaya, Bram Smit, Jan Reus en Arnold Ligtvoet.

In 2012 introducteert velomobielonderdelen.nl de Risse schokdempers voor velomobielen. Velomobielen worden hiermee veiliger, sneller en comfortabeler.
Diverse andere producten, zoals o.m. stormstrips, worden in 2012 geïntroduceerd.

2013
Het nieuwe jaar begint heel spannend. Na 14 jaar bij VandenBerg Surf te hebben gewerkt, neemt Jan Reus, de kappenman, ontslag bij zijn werkgever. Jan gaat zich nu, in dienst van velomobielonderdelen.nl, fulltime bezighouden met het produceren van race- en toerkappen, het mede bouwen van de VeloTilt en het maken van nog veel meer mooie dingen voor onze velomobielen.
In Enkhuizen, 3 km van Jan's woning, heeft velomobielonderdelen.nl een vrijwel nieuwe 210 m2 grote bedrijfshal gehuurd.
De te lange levertijden van de kappen, kunnen nu rap teruglopen.

De VeloTilt is vrijwel compleet ontworpen. In januari zal de schuimplug worden gefreesd. Vervolgens wordt deze schuimplug met glas en epoxy bedekt en volkomen glad geschuurd. Dan wordt de plug gespoten en worden hiervan mallen gemaakt. In deze mallen wordt de eerste VeloTilt stroomlijn gelamineerd.

Ik wens jullie van harte een voorspoedig maar vooral gezond 2013 toe.
Wim Schermer