zondag 13 januari 2013

PWN Halve marathon Egmond

Vanmorgen komt René van den Berg twee nieuwe F-Lite banden ophalen. Hij is jarig en de koffie staat klaar. René belt en blijkt verdwaald, nota bene met GPS :).
Hij staat in Graft en met wat aanwijzingen is ie snel op De Woude.
Na de koffie rijden we samen op naar de pont in Akersloot. René rijdt rechtdoor richting Alkmaar, ik ga naar Castricum aan Zee om bij de PWN Halve Marathon van Egmond te kijken.

Tot Bakkum kan ik lekker doorrijden. Toer/race kap erop, voetverwarming aan, het leven is goed zo. Vanaf Bakkum tot Castricum aan Zee ligt een prachtig fietspad. Vandaag huizen hier zwermen fietsers, allemaal onderweg naar en terugkomend van de jaarlijks georganiseerde halve marathon.

Alle vooroordelen over fietsers zijn hier weer waar. Ze slingeren onverwacht naar links, halen in zonder om te kijken, halen in als het eigenlijk niet kan. Ik leg me er bij neer, ik had er ook op gerekend.

Bij de strandafgang is geen vrij plekje voor een fiets meer te vinden. Er staan er werkelijk duizenden. Gelukkig kan de Quest op de eigen wieltjes blijven staan.
De halve marathon is in volle gang. Wat een spektakel. Hoewel het licht vriest denkt één deelnemer Etienne Aloha met startnummer 5985, zie foto, dat hij op Hawai loopt. Hij loopt met ontbloot bovenlijf en rokje. Hij heeft zelfs geen shirt bij zich.

Ik zie er sportief genoeg uit en mag van de organisatie snoepen uit de voorraad rijpe bananen. Nu ik er toch sta reik ik wat drankjes uit aan passerende lopers. De sfeer is fantastisch, mede ook door het prachtige weer. Na een half uurtje ga ik de slangenkuil weer in. Het gaat, met geduld, allemaal goed.