dinsdag 24 mei 2011

Sprintrecord 72 km/u

Vanmiddag rij ik naar Hoorn om mijn eigen demo racekap aan de laatste veiligheidsvoorzieningen te laten aanpassen. Het waait 5 Bft uit het westen. Op de dijkwegen in de Schermer rukt de wind stevig aan de lichte carbon Quest. Het is nu geen voordeel dat de fiets nog geen 28 kg weegt.
Waar de Oostdijk overgaat in de Grootschermerweg krijg ik een extra duwtje in de rug omdat er daar vanaf de dijk de polder wordt ingereden. Vlak daarvoor heb ik al flink aangezet en als ik de helling af ben rij ik al 65 km/u. Het recent vernieuwde asfalt maakt nog meer mogelijk. Ik ga er vol tegenaan en zie even later de snelheid oplopen tot 72 km/u.
Ik laat de Quest nu uitlopen en als aan het eind van de weg de dijk weer omhoog loopt moet er nog flink geremd worden.
Bij VandenBerg is het druk. Veel kitesurfers konden afgelopen weekend de harde wind niet de baas en hun kapotte spullen liggen, met opdrachtbonnen van € 60,- tot € 150 euro kosten, op de stellingen.
Het is niet aantrekkelijk om zonder racekap tegen de harde wind op te boksen. Gelukkig ligt mijn oude racekap nog bij Jan en die mag nog een keer dienst doen. Dat gaat prima, deze kap is wat lager dan de huidige kappen, er kan geen helm onder worden gedragen. Tegen de harde wind kan ik steeds 40 tot 42 km/u blijven rijden. Hartslag rond de 120, heerlijk zo. Eigenlijk onvoorstelbaar want bij een windsnelheid van 35 km/u tegen en een eigen snelheid van 40 km/u, buldert er een storm van Bft 9 rond de fiets.
Mijn vrouw is verbaasd dat ik al zo snel weer terug ben.