zondag 17 augustus 2008

Whiken

Als ik vanmiddag de pont oprij meldt pontbaas Kees dat Mark Hoff, één van de drijvende krachten achter de Whike, kort daarvoor met de Whike is vertrokken. Kijken of ik hem kan vinden. Ik ga richting Graft de Rijp en zie dat Mark me tegemoet komt. Uiteraard stoppen we en praten over de Whike. Het waait Bft 3 en dat is maar net genoeg om de Whike goed te laten rijden. Ik mag een stukje rijden/zeilen en dat bevalt prima. Als de wind het niet alleen aan kan trap je wat bij en bereikt al heel snel 30 km/u. De Whike is een ontwerp van Fredjan Twigt uit Bergen aan Zee en wordt geproduceerd bij Rainbow ligfietsen. Het ziet er technisch prachtig uit. Mooie lassen en nu ook een schijfrem op het voorwiel. De Whike ziet er heel flitsend uit en is met de recente prijsverlaging tot 3000 euro een echt hebbeding.
We maken wat foto's en stoppen even in Graft om een foto van de Quest en de Whike te maken voor het Raadhuis uit 1613. Daarna eten we een ijsje dat we bij Bram en Aagie kopen. Dit is een winkeltje waar allerlei oude snoepsoorten te koop zijn. Meer dan twee mensen kunnen niet in de winkel. Oja, een derde ook nog, de winkelierster. Het pandje is al in 1890 een winkel.
We kopen een paar bossen zonnebloemen en rijden samen terug naar De Woude. Onderweg maak ik een paar foto's van Mark op de Whike. Vooral de opname van achter met de beide bossen zonnebloemen is goed geslaagd.