zaterdag 13 augustus 2011

René met nieuwe carbon Quest naar Noord-Holland

Vanmorgen zit Bart van Crasbeek al op tijd bij ons aan de koffie. Samen rijden we naar Avenhorn waar Kees staat te wachten. In rap tempo, we hebben de wind achter, zijn we in Enkhuizen waar Jan Geel het kwartet completeert.
Als we bij elkaar staan komt er stepper langs die de dijk op gaat. 'Hé Wim Schermer' roept de man. Als ik hem even later achter op rij blijkt het Piet Groeneveld te zijn. Piet is, met nog een aantal steppers, bezig met een rondje IJsselmeer. Piet heeft mijn advies gevraagd voor banden voor zijn step. Hij is al om 04.00 uur uit Kampen vertrokken en rijdt met een gemiddelde snelheid van 25 km/u. Hij heeft er al 175 km opzitten en moet nog 75 kilometer steppen om het rondje af te maken. Heel knap als je weet dat wij met onze gestroomlijnde bolides gemiddeld maar een kilometer of 5 tot 7 harder rijden.

Steeds rond 38 km/u rijden we over de dijk Enkhuizen - Lelystad. Letterlijk duizenden spreeuwen scharrelen op de dijk hun kostje bij elkaar. Steeds als wij aan komen rijden vliegen ze een stuk verder, een prachtig gezicht.

Op het vasteland geeft Jan gas en ik probeer hem bij te houden. Normaal gesproken is een Quest met racekap niet makkelijk bij te benen, maar ik voel me goed en kom, met dank aan het mini vizier, tot 57 km/u. Jan vindt dat prima en vindt 50 km/u ook wel goed. Gelijk heeft ie.

In Dronten is het heel druk. Er worden reparaties uitgevoerd en de nieuwe carbon Quest voor René van den Berg wordt op maat gesteld. Ik overleg met Allert over het banden testapparaat. We worden het eens over het definitieve ontwerp van de pendel. Ik zal Allert één metalen plaat opsturen zodat ie kan beginnen met het las- en draaiwerk.

Ymte twijfelt of ie voor Parijs-Brest-Parijs al dan niet met racekap zal starten. Ik stel hem voor mijn nieuwe vizier eens te proberen. Meer snelheid, minder lawaai, minder wind in je gezicht zijn de USP's (unique selling points :)). Ymte zal mijn vizier dit weekend proberen en als het naar zijn zin is zal ik hem de nieuwste versie met twee lippen sturen.

Aan de Strada van Bart moet wat gelast worden en als dat gereed is gaan we noordwaarts. René heeft zes weken niet gefietst en heeft er geen behoefte aan mij uit te dagen. Ik rij nu met de deelbare carbon toer/racekap en dat doet de snelheid duidelijk goed.
Halverwege is mijn achterband lek en de mannen maken zich snel uit de voeten. Als ik de Furious Fred heb verwisseld voor een verse met een nieuwe binnenband ga ik weer onderweg. Kees belt als ik al bij het aquaduct ben. Na een korte pauze aan de voet van de dijk, het is weer begonnen te regenen, rijden we richting Hoorn. Jan is rechtdoor gegaan en is als eerste thuis in Oostwoud.
In Avenhorn gaat Kees richting Heerhugowaard. Bart en ik rijden samen door de MIjzenpolder naar Schermerhorn. Bart koerst via Alkmaar naar Castricum, ik rij door een regenachtige Schermer naar De Woude.
Mooie gezamenlijke rit.
190 km, 6034 totaal sinds 1 april.