vrijdag 24 april 2020

VeloTilt project naar de Verenigde Staten


Het VeloTilt project staat al een tijd op een laag pitje. Fysieke ongemakken aan rug en oog maken een succesvolle doorontwikkeling tot een commercieel project door mij vrijwel onmogelijk.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een partij die de VeloTilt wil doorontwikkelen en op de markt gaat brengen. Die partij heb ik gevonden in de persoon van Mike Lecka in Fayetteville NC in de Verenigde Staten. Mike is een ervaren velomobielbouwer die het VeloTilt project al vanaf het begin volgt. Volgens hem is de VeloTilt 'the best there is'.

Op dit moment wordt het transport naar de VS voorbereid. Niet alleen het eerste prototype, ook alle mallen van de fiets gaan in een speciaal gemaakte houten kist met zeevracht naar Mike. Ook een 'naakte' versie van de VeloTilt gaat naar de VS.

De VeloTilt staat al een tijd bij HAN Automotive in Arnhem. Zij waren één van de partijen die mogelijk de doorontwikkeling ter hand zouden nemen en vervolgens een startup van een jong team zouden faciliteren. Zij hebben na lang wikken en wegen besloten dit niet te doen. Toen ik een paar maanden geleden de VeloTilt op het dak van de Tesla naar huis wilde halen bleek dat het unieke dakframe dat in Arnhem was achtergebleven, door iemand van HAN Automotive naar de oud-ijzer boer was gebracht en vernietigd. Het doet pijn dat een zo uniek ontwerp, eigenlijk het enige ontwerp waarmee een velomobiel met één man 100% veilig op het dak van een auto kan worden geplaatst, is vernietigd.

Wie wat meer over Mike wil weten, kijk hier:https://www.wral.com/man-pedals-around-fayetteville-in-velomobile/18111384/
Mike heeft ook een Facebook pagina https://www.facebook.com/mike.mikelecka.7